نشست رونمایی از کتاب «میخواهم زیبا بمانم» که از سوی پلتفرم «خانومی» و با حمایت برند «هیدرودرم» منتشر شده، با حضور سارا میرسالاری، همبنیانگذار خانومی و جمعی از فعالان اجتماعی ، و نمایندگان انجمنهای حمایت از افراد مبتلا به سرطان برگزار شد.
این کتاب روایت مواجهه نویسنده با تغییرات ظاهری خود حین دوره درمان سرطان است؛ روایتی از مسیر درمان سرطان با نگاهی واقعبینانه و انسانی به مفهوم حق مراقبت از خود برای زنان در روزهای بیماری.
مسئولیت اجتماعی «خانومی» پاسخی به نیازهای پنهان زنان است
سارا میرسالاری، همبنیانگذار خانومی، در این نشست گفت: «خانومی بهعنوان بزرگترین پلتفرم آنلاین با مخاطب عمدتاً زن، بر این باور است که نیازهای زنان صرفاً به کالاهای تخصصی محدود نمیشود. ما زنان را تنها بهعنوان مصرفکننده نمیبینیم؛ بلکه معتقدیم بخشی از نیازهای آنها، پنهان، نادیدهگرفتهشده و کمتر پاسخ دادهشدهاند. مسئولیت اجتماعی ما، پاسخی است به همین بخش از نیازها؛ تلاشی برای ساختن جامعهای که زنان در آن بهتر دیده شوند و پاسخ شایستهتری دریافت کنند.»
او تاکید کرد: «با توجه به فقدان منابع فارسی در این زمینه، تصمیم گرفتیم مجموعهای از کتابها را در این حوزه منتشر کنیم: اولین کتاب این مجموعه، «چهرهی شاداب» بود و کتاب دوم «میخواهم زیبا بمانم»؛ راهنمایی برای مراقبتهای پوست و مو در دوره سرطان.»
میرسالاری با اشاره به رویکرد «خانومی» در همراهی با زنان در مراقبت از خود بیان کرد: «در خانومی همواره با شعار «به خاطر خودت» بر مراقبت از خود تأکید کردهایم. این پیام، در تمام ارتباطات ما با مخاطب جاری است. ما بر توانمندسازی زنان باور داریم؛ به رشد فردی و جمعی آنها و به اینکه زنان، خودشان به تواناییهایشان ایمان بیاورند.
یکی از نمونههای اخیر تلاش ما در این مسیر، کمپین «زنان در آینه» بود. کمپینی که زنان را دعوت میکرد تا تصویر خود در آینه را نهتنها ببینند، بلکه باور کنند. اینکه زنان از آنچه در آینه میبینند، قویتر/مصممتر/توانمندترند، نه یک شعار، بلکه نقطه آغاز خودباوری است.»
او تاکید کرد:« ما تلاش کردیم پلی بزنیم بین تجربهی شخصی زنان و آگاهی جمعی از این نیاز. این پروژه فقط یک کتاب نبود؛ قدمی است در مسیر بهرسمیت شناختن حق مراقبت از ظاهر، بدن و احساسات برای زنان در هر دورهای از زندگی.»
مسئولیت اجتماعی، بخشی از سیاست برند است
در ادامه این نشست سپیده مقربی، مدیر کسبوکار آنلاین پارس حیان و نماینده برند هیدرودرم، گفت: «برند هیدرودرم، از مجموعه برندهای داروسازی پارس حیان، همواره تلاش کرده پاسخگوی نیازهای واقعی جامعه باشد. این رویکرد نهتنها در طراحی و تولید محصولات مانند لاینهای تخصصی هیدرودرم لیدی، من و بیبی بلکه در سیاستهای مسئولیت اجتماعی ما نیز همواره جاری بوده است.»
مقربی در ادامه درباره انگیزه این برند از حمایت در انتشار کتاب گفت: «زمانی که مجموعه خانومی پیشنهاد همکاری در انتشار کتاب «میخواهم زیبا بمانم» را مطرح کرد، موضوع برای ما از چند جهت قابل توجه بود. کتاب به مسئله زیبایی در یکی از دشوارترین فصلهای زندگی یعنی دوران مبارزه با سرطان میپردازد؛ موضوعی که پیشتر کمتر دربارهاش صحبت شده بود. همچنین برای بسیاری از زنان، حفظ ظاهر در دوره درمان، در کنار چالشهای مالی و جسمی، به یک دغدغه مهم تبدیل میشود؛ و ما خواستیم در کاهش این فشار روانی، سهمی هرچند کوچک داشته باشیم.»
ای کاش این کتاب زودتر منتشر شده بود
در ادامه این نشست لیلا آشوری، نایبرئیس خیریه مهیار گفت:«ایکاش این کتاب دو سال پیش بهدستم میرسید. من این تجربه بیماری را پشت سر گذاشتهام و آن موقع آینهها را در خانه پوشانده بودم و حاضر نبودم تصویر خودم را ببینم. اما امروز، این کتاب میتواند برای دیگران، انگیزهای باشد برای ادامه مسیر. ما و خیریه فرهاد در حال توزیع بیش از ۹۰۰ نسخه از این کتاب همراه با محصولی مراقبتی میان صدها بیمار مبتلا به سرطان پستان که با این مؤسسهها در ارتباط هستند، هستیم.»
پذیرش احساسات مهم است نه دعوت به «قویبودن»
کیان دُرتالتاج تهرانی، یکی از بهبودیافتگان بیماری سرطان نیز از تجربه خود گفت: «یکی از سختترین بخشهای بیماری، مواجهه با آینه بود. کچلی، ریزش ابروها، تغییرات پوست، انگار هویتی را از من میگرفت. تنها چیزی که به زنان در این مسیر باید گفته شود، پذیرش احساساتشان است نه دعوت به «قوی بودن»»
حذف ظاهر، مقدمه حذف هویت اجتماعی است
نفیسه آزاد، جامعهشناس، تجربهای از جلسهای با مدیران شهری را بازگو کرد: «چند سال پیش در جلسهای درباره مناسبسازی فضای شهری برای زنان، از لزوم طراحی شهری متناسب با شرایط فیزیکی و نقشهای اجتماعی زنان صحبت میکردم. یکی از مدیران حاضر در جلسه با لحنی تحقیرآمیز گفت: یعنی من باید نگران کفش پاشنهبلند خانمها باشم؟»
او ادامه داد: «من آن روز بیشتر از همیشه فهمیدم که چطور نیازهای ابتدایی زنان در فضاهای عمومی، مثل نوع پوشش یا مراقبت از ظاهر، به سخره گرفته میشود. این دقیقاً همان اتفاقی است که در روند درمان بیماری، به شکل شدیدتری برای زنان میافتد. حذف ظاهر، بهتدریج به حذف صدا، حضور و هویت اجتماعی میانجامد.»
روایت واقعی، مسیر عبور از درد است
ندا یارایی، روانشناس حاضر در نشست نیز گفت: «کتاب «میخواهم زیبا بمانم» بهدرستی با روایتهای واقعی، به زنان اجازه میدهد احساساتشان را بپذیرند و از آن عبور کنند، نه اینکه در آن دفن شوند.»
کمپین «زیبایی علیه سرطان»؛ بازتعریف زیبایی در دوران بیماری
انتشار و رونمایی کتاب «میخواهم زیبا بمانم»، بخشی از کمپین «زیبایی علیه سرطان» است که برند «خانومی» در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود در حوزه زنان اجرا کرده است.