دلایل بروز و روش درمان خانگی پف چشم

مشکل ورم و پف چشم معمولاً ما را به یاد صبح زود، زمان برخاستن از خواب میاندازد. این ورم چشمی اغلب با گذشت مدت کوتاهی کم و با شستن دست و صورت از بین میرود. اما نوعی پف و و ورم زیر و بالای چشم حاصل از جمع شدن مایع زیر پوست هم وجود دارد که برای از بین بردنش نیاز به درمانهای خانگی، استفاده از کرمهای موضعی و راه حلهای پزشکی دیگر است. حتی بعضی از انواع پف زیر چشم، نیاز به عمل جراحی زیبایی و درمانهای پزشکی دارد! ولی به هر روی اگر دچار مشکل ورم و پف چشم شدید، برای درمان پزشکی عجله نکنید! ابتدا چند درمان خانگی پف چشم را را که در این مقاله آمده است، بخوانید اگر نتیجهای از این راهکارها نگرفتید یا وضعیت حادتری داشتید، درمانهای پزشکی را پیگیری کنید.
دلایل ایجاد پف و ورم چشم
علت پف چشم را نمیتوان یک یا دو مورد خاص بیان کرد. در واقع مجموعهای از مشکلات و استایلهای غلط در زندگی باعث ایجاد ورم و پف چشم میشود. بهطور کلی با بالا رفتن سن کلاژنها از بین رفته و همین موضوع یکی از دلایل ایجاد پف زیر چشم و تیرگی اطراف آن است. همچنین مشکلات گردش خون و تجمع مایعات در زیر چشم نیز علت ورم چشم شنخته میشود. اما موارد دیگری هم وجود دارند که در بروز این مشکلات بسیار تاثیرگذار هستند.
در ادامه عواملی را با هم مرور میکنیم که از علل ورم و پف چشم هستند. با رفع حتی بعضی از این موارد میتوانید تا حد زیادی به درمان پف و ورم زیر و بالای چشم خود کمک کنید.
- خواب ناکافی و اختلالات خواب
- مشکلات هورمونی
- اضطراب و استرس / گریه طولانی مدت
- پرکاری تیروئید
- اختلالات پوستی
- کمبود پتاسیم
- رژیم غذایی غلط
- التهابات و عفونتهای چشمی
- تجمع مایع
- دی هیدراته شدن بدن (کم آبی)
- سن و مشکلات حاصل از بالا رفتن سن (اجتنابناپذیر اما میتوانید این آیتم را کنترل کنید.)
- اختلالات غدد اشکی
- کار زیاد با کامپیوتر یا موبایل
- سندرم نفروتیک
- آرایش مدام و عدم پاک کردن آرایش و آلودگی از دور چشم
- استفاده از لنزهای چشمی
- ژنتیک و ارث (اجتنابناپذیر)
- مصرف زیاد نمک
- کاهش یا اضافه وزن شدید
- مصرف بالای مواد قندی
- آلرژی و حساسیت
- مصرف مشروبات الکلی
- استعمال سیگار و دخانیات
- عوارض دارو
- بیماریهای خاص (در برخی موارد اجتنابناپذیر)
همانطور که مشاهده کردید، ورم و پف چشم علتهای زیادی دارد. برخی از این علتها با اصلاح لایف استایل قابل است. در مقابل برخی نیز به درمانهای پزشکی نیازمندند اما بهطور کلی شما میتوانید با استفاده از برخی روشها به درمان پف چشم کمک کنید.
چه روشهایی برای درمان پف زیر و بالای چشم وجود دارد؟
به طور کلی به جز جراحی زیبایی در برخی موارد خاص، میتوان سه نوع درمان برای پف بالای چشم و زیر آن در نظر گرفت:
- درمانهای خانگی با استفاده از برخی ماسکهای دور چشم و …
- استفاده از کرمهای موضعی در خانه
- درمانهای پزشکی غیر تهاجمی که معمولاً به صورت سرپایی در مطبها انجام میگیرد
در ادامه شما را با این سه روش از بین بردن پف زیر چشم آشنا میکنیم.
درمان خانگی ورم و پف چشم
درمانهای خانگی معمولاً راحتترین و کمهزینهترین روشها برای از بین بردن ورم چشم یا پف بالای چشم است. همچنین این روشها میتوانند در کنار روشهای دیگر مانند استفاده از کرمهای موضعی به از بین بردن ورم دور چشم کمک زیادی کنند. سه نمونه راهکارهای خانگی را در ادامه با هم مرور کنیم:
1. از کمپرس خنک استفاده کنید
میتوانید با قرار دادن یک کمپرس خنک، قاشق یا کیسه حاوی یخ روی پلکهای خود به مدت 10 دقیقه، پف چشم را کاهش دهید. درمان پف چشم با یخ میتواند به تخلیه مایع اضافی که از زیر چشم ورم کرده، کمک کند.
همچنین کمپرس چای کیسهای سبز یا سیاه نیز ممکن تاثیرات مثبتی داشته باشد. چای حاوی انواع آنتی اکسیدان و کافئین است. این مواد میتوانند التهاب را کاهش داده و رگهای خونی را منقبض کنند.
2. ماساژ برای رفع پف زیر چشم
همانطور که میدانید، ماساژ باعث افزایش جریان خون میشود. برای درمان ورم دور چشم میتوانید با ضربه زدن یا ماساژ دادن اطراف چشم خود، جریان خون را در ناحیه آسیبدیده افزایش دهید. همچنین فشار انگشتان شما ممکن است به دفع مایعی که باعث ورم زیر چشم شما شده، کمک کند.
در این روش شما میتوانید از نوک انگشتان نرم خود یا یک پد سکهای لطیف و خیس برای انجام حرکات ضربهای آرام و کشیدن پوست اطراف چشم استفاده کنید. همانطور که میدانید پوست ناحیه اطراف چشم، بسیار ظریف است. بنابراین ملایم باشید و از فشار دادن یا کشیدن بیش از حد پوست جداً خودداری کنید.
همچنین شما میتوانید از یک کرم دور چشم ملایم استفاده کنید. این کرم به انگشتان شما کمک میکند تا روی پوست نواحی دور چشم بهراختی سُر بخورند.
3. از ابزارهای ماساژ صورت استفاده کنید
مواردی مانند ماساژورهای دور چشم، غلطکهای مخصوص ظریف، ماساژورهای دستی گوی یخی و جیدرولر و سنگ یشم گواشا میتوانند به از بین بردن پف و ورم چشم کمک کنند.
این ابزارها برای راحت حرکت کردن روی پوست اغلب به روغن مخصوص یا سرم نیاز دارند. بهطور کلی وسایل ماساژ دور چشم به گردش خون کمک کرده و جذب محصولات مراقبت از پوست را افزایش میدهند. همچنین گویهای فلزی و یخی میتوانند با تولید سرما کار همان کمپرس یخ را انجام دهند.
کرمهای مناسب برای رفع پف چشم
کرمهای دور چشم که به صورت موضعی مورد استفاده قرار میگیرند، یکی از بهترِن روشهای از بین بردن پف زیر چشم هستند. در اینجا شما را با چند نمونه کرم رفع پف چشم آشنا میکنیم:
1. کرم ضد پف دور چشم الی ژن
کرم ضد پف و ضد چروک الی ژن بافت بسیار سبکی دارد و به سرعت جذب پوست دور چشم میشود. این کرم باکیفیت و مرغوب، حاوی عصاره خاویار و ویتامینهای از قبیل A و E است. مصرف مداوم این کرم به از بین بردن پف دور چشم و خطوط سطحی آن کمک بسزایی میکند.
همچنین بدون عوارض جانبی و آسیب و التهابات میتواند سبب بازسازی و ترمیم نواحی دور چشم شود. این کرم موضعی برای تمامی افراد بالای 20 سال مناسب بوده و طراوات و درخشش را به پوست دور چشم شما بازمیگرداند!
2. سرم ضد پف و تیرگی دور چشم اوردینری
یکی از معروفترین برندهای بهداشتی و درمانی پوست، برند اوردینری کانادا است. این برند در زمینه محصولات مراقبتی پوست، دارای نمونههای درخشان و باکیفیتی است که تقریباً هر کس که علاقهمند به روتین پوستی اصولی باشد، حداقل یک بار از آن استفاده کرده است!
سرم ضد پف و تیرکی دور چشم کافئین اوردینری، دارای فرمولاسیونی حاوی کافئین و آنتی اکسیدان است. این سرم ضد چروک به رفع تیرگی دور چشم کمک فراوانی کرده و با افزایش جریان خونی دور چشم، این ناحیه را شاداب و باطراوت میکند. همچنین اوردینری ادعا میکند در ترکیبات این سرم، از ماده مضر پارابن استفاده نکرده است.
3. کرم دور چشم ضد پف لیراک
کرم دور چشم و ضد ورم و پف لیراک، مدل Diopti Poche یک محصول کاملاً تخصصی و حرفهای است. در فرمولاسیون این محصول سعی شده تا حد ممکن از ترکیبات طبیعی و گیاهی استفاده شود. بافت این کرم، ژلهای بوده و به سبکی بر روی نواحی دور چشم مینشیند.
استعمال این کرم موضعی باعث افزایش گردش خون و احیاء و بازسازی نواحی دور چشمی میشود. همچنین ترکیبات آنتی اکسیدان کرم رفع پف بالای چشم لیراک، باعث از بین رفتن ورم چشم و هرگونه تیرگی آزاردهنده پیرامون آن خواهد شد.
درمانهای پزشکی غیر تهاجمی
مزوتراپی: تزریق مزوتراپی در کیسه چربی زیر چشم باعث حل شدن سلولهای دیواره چربی شده و گردش خون را افزایش میدهد. در دوره درمان ورم چشم، جلسات مزوتراپی پشت سر هم و سپس هر دو الی سه هفته یکبار انجام میشود.
تزریق ژل: یکی دیگر از راههای غیرتهاجمی درمان ورم چشم و افتادگی و شل شدن زیر چشم، تزریق ژل به ناحیه مورد نظر است. این ژلها کاملاً بیخطر هستند و معمولاً پس از تزریق عوارض جانبیای را متوجه شخص نخواهند کرد. عمر این ژلها شش تا هشت ماه است و پس از این دوره باید مجدداً تزریق شوند.
رادیو فرکانسی: در روش رادیو فرکانسی، سلولها برای بازسازی کلاژن و جوانسازی تحریک میشوند. کلاژن ظاهر پوست را بازسازی کرده و روشن میکند. همچنین امواج رادیویی با گرمایی که متصاعد میکنند باعث از بین رفتن حالت کشسانی پوست میشوند. این تغییرات باعث میشود تا پف چشم کاملاً بهبود یابد. همچنین شل شدگی و افتادگی پوست زیر چشم نیز در این عمل بهبود مییابد.
چه زمانی برای درمان ورم بالا و زیر چشم باید به پزشک مراجعه کرد؟
برخی اوقات پف و ورم چشم شما بسیار شدید است. در این مواقع استفاده از کرمهای ضد پف، تغییر لایف استایل روزانه و روشهای مرسوم خانگی نتیجهبخش نیست. معمولاً در این زمان افراد به پزشک متخصص پوشت و زیبایی مراجعه میکنند تا با روشهای غیرتهاجمی و یا حتی عمل جراحی زیبایی به رفع این مشکل کمک کنند.
یکی از انواع جراحی بلفاروپلاستی بوده که نوعی جراحی پلک است. در طی این روش، پزشک چربی، ماهیچه و پوست اضافی اطراف پلک شما را برمیدارد. همچنین ممکن است پزشک معالج توصیههایی برای لیزر درمانی، لایهبرداری شیمیایی و یا داروهای تجویزی برای کمک به موارد جدی پف چشم داشته باشد.
اما آنچه مسلم است، این است که چشمهای پفکرده به طور کلی نشانه یک بیماری جدی پزشکی نیست. با اینحال، اگر موارد زیر را مشاهده کردید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید:
- چشمهای پفکرده در طولانی مدت
- درد، سوزش یا تورم شدید در داخل یا اطراف چشم
- ورم ملتحمه یا چشم صورتی حاصل از عفونت
- بلفاریت یا التهاب پلک
- افتادگی پلک
- سلولیت دور چشم
- درماتیت
کلام آخر
در حالت کلی فراموش نکنید که ممکن است با افزایش سن یا به دلایل موقتی مانند کمبود خواب، رژیم غذایی نامناسب یا آلرژیهای فصلی متوجه بروز پف چشم شوید. تصحیح عادات و سبک زندگی عموما در مدت زمان کوتاهی، پف چشم شما را بهبود میبخشد. بنابراین بهتر است (به جز موارد خاص بیماری) قبل از مراجعه به پزشک، علت ورم چشم را در نحوه زندگی روزانه و فعلیتان جستجو کنید!