کرم لایهبردار یا اسکراب چه فایدهای برای پوست دارد؟


نکات ضروری درباره اسکراب صورت
اسکراب صورت یا لایهبرداری از پوست برای زیبا شدن، جوان به نظر رسیدن و داشتن پوست سلامت لازم است. برای همین هم خیلیها اعتقاد دارند هفتهای یک بار انجام دادن این کار باید جزو برنامههای روتین هر کسی باشد. اما استفاده از اسکراب هم مثل هر چیز دیگری نکاتی دارد که دانستنشان ضروری است.
1- چه کسانی نباید اسکراب صورت انجام بدهند؟
استفاده از اسکراب برای همه لازم است به جز کسانی که :
1- پزشک ممنوع کرده باشد
2- دچار زگیل هستند.
3- دچار رزاسه هستند.(نوعی آکنه دوران بزرگسالی)
4- پوستی بسیار حساس دارند.
این گروه از افراد باید از هر کاری که باعث تحریک پوست شود جلوگیری کنند.
2- تشخیص نوع پوست
اگه اسکراب کردن برایتان مجاز است وقت آن است که نوع پوستتان را شناسایی کنید. یعنی متوجه بشوید پوستتان خشک است، چرب است، طبیعی است یا مختلط. قبلا مقالهای در این زمینه در سایت بارگذاری کردیم. آزمون تعیین نوع پوست و پاسخ آن. اگر میخواهید مطمئن شوید کافی است صورتتان را که هیچ ماده آرایشی بهداشتی رویش نیست بشویید و یک ساعت بعد یک تکه دستمال را روی آن بکشید. اگر دستمال چرب و چسبناک به نظر رسید قطعا پوستتان چرب است. اگر این اتفاق نیفتاد پوستتان خشک است و اگه ناحیه T، یعنی پیشانی و بینی که شکل این حرف را میسازند، چرب بودند و بقیه جاهای صورتتان خشک بود پوستتان مختلط است. اگر هم پوستتان به هر چیزی خیلی سریع واکنش نشان میدهد باید بدانید که احتمالا حساس است، نشانه این حساسیت را هم در واکنش به لوازم آرایشی میتوان به وضوح دید. با توجه به نوع پوست است که میتوانید بهترین محصول اسکراب را برای خودتان انتخاب کنید.
3- انتخاب اسکراب صورت بر اساس جنس پوست
خوشبختانه بیشتر اسکرابهایی که ساخته میشوند برای انواع پوستها مناسب هستند. با این وجود بهتر است که دو تا نکته اساسی را بدانید و موقع خرید به آن توجه داشته باشید:
1-3 پوست چرب
اگر پوستتان چرب است و حساس نیست سراغ اسکرابهایی بروید که در مواد تشکیل دهندهشان از زردآلو، گردو، بادام و آلومینیوم اکساید استفاده شده باشد.
2-3 پوست خشک
اگر پوستتان خشک و غیر حساس است سراغ محصولاتی بروید که در ترکیباتشان از آلفا هیدروکسی* و بتا هیدروکسی** استفاده شده است.
4- نگهداری از اسکراب صورت
بعد از انتخاب محصول برای نگهداری از آن یک جای مناسب پیدا کنید. بعضی از لایهبردارها را میشود در حمام نگه داشت اما بعضیهای دیگر در محیط خنک بهتر میمانند و عملکرد بهتری هم از خودشان نشان میدهند. به همین دلیل محل نگهداری که روی جعبه نوشته شده را در نظر داشته باشید.
5- توجه به نوشتههای کرم اسکراب صورت
روی محصول را به دقت بخوانید. استفاده از بعضی اسکرابها با بعضی محصولات پوستی تداخل دارد و باعث ایجاد مشکل خواهد شد. همین طور باید از تاریخ انقضای محصول، نحوه استفاده از آن و حساسیتهای احتمالی باخبر شوید. نوشتههای روی یک محصول که به شما میگوید قبل و بعد از استفاده و حتی در حین استفاده چه بایدها و نبایدهایی دارید.
6- مراحل اسکراب صورت
معمولا روش کلی استفاده از اسکراب اینطوری است؛ مگر اینکه در دستورش جور دیگری نوشته شده باشد:
قبل از استفاده از اسکراب موهایتان را عقب بزنید و ببندید تا روی صورتتان نیاید. بعد پوست صورت را با آب ولرم بشویید و با ملایمت خشک کنید. اسکراب را به آرامی و برای حدود یک دقیقه روی پوستتان، به جز اطراف چشمها و لبها ماساژ دهید. اگر بیشتر از این مدت این کار را بکنید یا به جای آهسته انجام دادن پوست را به شدت ماساژ دهید ممکن است باعث قرمز شدن و سوختن پوست بشوید. بعد از این کار پوست صورت را تمیز بشویید و به آهستگی خشک کنید. حالا نوبت به استفاده از مرطوب کننده میرسد. این کار را میتوانید هفتهای یک الی دو بار انجام بدهید.
تعداد دفعات اسکراب صورت یا لایه برداری از پوست
خیلیها ممکن است از حس خوب داشتن پوست نرم و صاف بعد از لایهبرداری آنقدر سر ذوق بیایند که دلشان بخواهد مرتب سراغ این کار بروند. هشدار ما برای این دسته از افراد است: به هیچ وجه لایهبرداری را بیشتر از یکی دو بار در هفته انجام ندهید وگرنه باعث میشوید پوستتان آسیب ببیند، قرمز و خشک بشود.
لایه برداری از پوست، قویتر از اسکراب صورت
1- آلفا هیدروکسی :
دستهای از لایه بردارها هستند که به آنها اسید میوه هم گفته میشود. از این ترکیبات در فرآوردههای آرایشی به عنوان لایهبردار و ضد چین و چروک استفاده میشود. بعضی از افراد ممکن است نسبت به استفاده از آلفا هیدروکسیها حساسیت پوستی مثل قرمزی و خارش داشته باشند .
2- بتا هیدورکسی اسید :
این گروه نیز جزو لایه بردارها هستند ، ولی بدون ایجاد حساسیتهای آلفا هیدروکسی .