8 درمان قطعی پوسته پوسته شدن صورت + معرفی ماسک خانگی

از بین تمام مشکلات عجیب و غریب پوستی که ممکن است تجربه کنید، پوست پوست شدن صورت ممکن است یکی از آزاردهندهترین آنها باشد. برای افرادی که آرایش میکنند، پوشاندن پوستههای صورت سخت است. علاوه براین، آرایش کردن میتواند این مشکل پوستی را تشدید کند. گاهی اوقات حتی استفاده از مرطوب کننده و آبرسان هم این مشکل را حل نمیکند، چراکه پوسته پوسته شدن صورت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از خشکی پوست گرفته تا مشکلات جدیتر. درنتیجه به درمانهای متفاوتی هم نیاز خواهد داشت. اما علت این پوسته ریزی صورت چیست؟ چطور میشود از آن پیشگیری یا آن را درمان کرد؟ اگر بهدنبال راههای درمان پوسته پوسته شدن صورت خود هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
علت پوست پوست شدن صورت
بهطور معمول، بدن شما هر روز حدود 30000 تا 40000 سلول پوست را از دست میدهد و آنها را با سلولهای جدید جایگزین میکند. شما رشد سلولهای پوستتان را احساس نمیکنید و قاعدتاً نباید هیچگونه ریزش یا پوسته پوسته شدن را مشاهده کنید. زمانیکه لایه بالایی پوست شما پوسته پوسته میشود، معمولاً نتیجه خشکی، نوعی التهاب در زیر پوست یا چیزی است که پوست با آن تماس پیدا کرده است.
لایه بیرونی پوست شما حاوی ترکیبی از سلولهای مرده پوست و چربیهای طبیعی است که به آن کمک میکنند تا رطوبت را در خود نگه دارد. اگر این لایه آسیب ببیند و رطوبت از پوست خارج شود یا اگر فرآیند تجدید سلولهای پوست شما از روند طبیعی خارج شود، ممکن است پوست پوست شدن صورت را تجربه کنید. هوای سرد و حمام کردن با آب داغ هم میتواند علت پوسته شدن صورت در فصل زمستان باشد.
افزایش سن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مواد شیمیایی خشن، مصرف بعضی داروها و بعضی بیماریها مثل اگزما، پسوریازیس، درماتیت آتوپیک، دیابت، کمکاری تیروئید و خشکی پوست (زروزیس کوتیس)، همگی میتوانند از دلایل این مشکل آزاردهنده باشند. اما راه های درمان پوسته پوسته شدن صورت چیست؟
✨ پیشنهاد مطالعه: درمان خشکی پوست با چند راهکار قطعی
راههای درمان پوست پوست شدن صورت
پوسته ریزی صورت را میتوان با ترکیبی از درمانهای خانگی، استفاده از محصولات مراقبت پوست و دارو برطرف کرد. بیشتر درمانهای خانگی بر پیشگیری تأکید دارند، اما شما میتوانید از محصولات مراقبت پوست، هم برای پیشگیری و هم برای درمان پوست پوست شدن پوست صورت استفاده کنید. اما برای اینکه بتوانید مشکل خود را حل کنید، ابتدا باید دلیل آن مشخص شود.
اگر بیماری پوستی جدیتری مثل درماتیت آتوپیک، ایکتیوز یا پسوریازیس دارید، پزشک ممکن است علاوه بر مراقبتهای خانگی، استفاده از کرم، پماد یا درمانهای دیگر را تجویز کند. گاهی اوقات خشکی پوست منجر به درماتیت میشود که نتیجه آن قرمزی و خارش پوست است. در این موارد، درمان ممکن است شامل لوسیونهای حاوی هیدروکورتیزون باشد.
اگر پوست شما ترک بخورد، ممکن است پزشک برای جلوگیری از عفونت، پانسمان مرطوب تجویز کند. بههرحال برای موارد جدی، به هیچ عنوان نباید خوددرمانی کنید، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید و درمان این عارضه پوستی را تحتنظر پزشک ادامه دهید. اما کارهایی هست که میتوانید برای درمان پوستههای ناشی از خشکی انجام دهید.
1. بگذارید پوستتان کمی استراحت کند
اگر پوست شما در حال پوسته پوسته شدن است، تا جایی که میتوانید از دست زدن به آن خودداری کنید. میدانیم وسوسه میشوید که این پوستهها را با آرایش بپوشانید، اما باور کنید احتمال اینکه آرایش بتواند این وضعیت را پنهان کند، چندان زیاد نیست. علاوهبراین، استفاده از لوازم آرایشی میتواند پوست شما را خشک و مشکل آن را دوچندان کند.
✨ پیشنهاد مطالعه: پوست سالم، بدون جوش و لک با روشهایی که معجزه میکنند!
2. از مرطوب کننده استفاده کنید
مرطوبکنندهها برای جلوگیری از خروج رطوبت، پوست شما را مهروموم میکنند. چند بار در روز و بعد از حمام از کرم مرطوبکننده استفاده کنید. مرطوبکنندههای غلیظتر عملکرد بهتری برای شما خواهند داشت. بلافاصله بعد از حمام از کرمهای مرطوبکننده استفاده کنید و پوست خود را به آرامی با حوله تمیز و لطیف خشک کنید تا مقداری رطوبت روی آن باقی بماند.
در عرض چند دقیقه پس از حمام کردن، از کرم یا لوسیون مرطوبکننده استفاده کنید تا رطوبت پوست را تامین کنید. محصولی که پترولاتوم یکی از سه ماده اصلی تشکیلدهنده آن باشد، مثل وازلین، ممکن است گزینه بهتری باشد. محصولات حاوی گلیسیرین، اسید لاکتیک یا اوره هم ممکن است، کمک کنند.
بهتر است از لوازم آرایشی حاوی مرطوبکننده استفاده کنید. اگر پوست شما بسیار خشک است، میتوانید زمانیکه پوستتان هنوز مرطوب است، از روغن پوست یا حتی روغن بچه استفاده کنید. روغن قدرت ماندگاری بیشتری نسبت به کرمهای مرطوبکننده دارد و از تبخیر آب از سطح پوست شما جلوگیری میکند.
3. از آب داغ استفاده نکنید و مدت زمان حمام کردنتان را محدود کنید
حمام کردن طولانیمدت یا حمام کردن با آب داغ، چربی طبیعی پوست را از بین میبرد و منجر به خشکی پوست یا بدتر شدن پوست پوست شدن صورت شما میشود. مدت زمان حمام کردن یا دوش گرفتن خود را به 5 تا 10 دقیقه محدود کنید و با آب گرم حمام کنید، نه آب داغ.
4. از صابونهایی که پوستتان را خشک میکند، دوری کنید
بهتر است از کرمهای پاککننده یا پاککنندههای ملایم پوست مثل ژلهای حمام که مرطوبکننده هم هستند، استفاده کنید. اگر همچنان ترجیح میدهید از صابون استفاده کنید، صابونهای ملایمی را انتخاب کنید که دارای روغن و چربی هستند. از مواد شوینده حاوی دئودورانت، آنتی باکتریال، رایحه غیرطبیعی و الکل خودداری کنید.
5. هوا را مرطوب نگه دارید
هوای گرم و خشک، آن هم داخل خانه میتواند پوست حساس شما را خشک کند و خارش و پوسته پوسته شدن آن را تشدید کند. یک دستگاه مرطوب کننده خانگی برای مرطوب کردن هوای درون خانه تهیه کنید یا به روش سنتی یک ظرف آب را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب آن آرامآرام بخار شود و هوا را مرطوب نگه دارد.
✨ پیشنهاد مطالعه : کدام مرطوب کننده مناسب پوست شماست؟
7. الیافی را انتخاب کنید که با پوست شما مهربانتر هستند
الیاف طبیعی مثل نخ و ابریشم به پوست شما اجازه تنفس میدهند. اما پشم، اگرچه طبیعی است، ولی میتواند حتی پوست معمولی را تحریک کند. ملحفههای خود را از بین الیاف مهربانتر انتخاب کنید و لباسهای خود را هم با مواد شوینده بدون رنگ یا عطر بشویید، چرا که هر دوی این مواد میتوانند پوست شما را تحریک کنند.
8. زیاد آب بنوشید
نوشیدن آب کافی در طول روز میتواند به هیدراته نگه داشتن پوست و جلوگیری از پوست پوست شدن صورت کمک کند. نوشیدن آب زیاد برای جلوگیری از کمآبی بدن در افرادی که دچار آفتابسوختگی شدهاند، اهمیت ویژهای دارد. آفتابسوختگی مایعات را از بدن خارج میکند. درست است که انواع ماسک صورت یک راه مؤثر برای هیدراته نگه داشتن سلولهای پوست شما هستند، اما نوشیدن آب زیاد هم باعث میشود که پوست رطوبت مورد نیاز خود را از درون هم دریافت کند.
استفاده از ماسک خانگی برای درمان پوست پوست شدن صورت
خبر خوب این است که برای درمان خشکی پوست خود لزوماً نیازی به مراجعه به متخصص پوست نداری؛ البته اگر مشکل شما فقط خشکی پوست باشد و نه چیزی جدیتر. ماسکهای خانگی هم میتوانند مثل ماسکهای صورت و مرطوبکنندهها برای درمان پوسته پوسته شدن پوست صورت مفید باشند.
ماسک آووکادو
ماسک خانگی آووکادو یکی از راههای درمان پوست پوست شدن پوست صورت است. نصف آووکادو را پوره کنید و آن را با 1 قاشق چایخوری روغن زیتون مخلوط کنید. اگر پوستتان خیلی خشک است، میتوانید 1 قاشق غذاخوری عسل هم به این ترکیب اضافه کنید. ماسک را روی صورت خود بزنید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و بعد صورتتان را بشویید. پوست شما باید احساس رطوبت داشته باشد، اما میتوانید با استفاده از مرطوبکننده معمولتان، اثرات آبرسانی ماسک را دو برابر کنید.
روغن نارگیل و کره کاکائو
روغن نارگیل برای استفاده روزمره در زمستان ایدهآل است. به سادگی قبل از آرایش روزانه، مقداری از آن را به پوستتان بزنید و اضافه آن را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. این ترکیب بهعنوان پرایمر و برای زیرسازی عالی عمل میکند و پوست فوق العاده خشک را هیدراته نگه میدارد. برای رطوبترسانی بیشتر، روغن نارگیل را با کره کاکائو و روغن زیتون مخلوط کنید. بهخاطر داشته باشید که روغن نارگیل در نهایت یک روغن است و بنابراین کودوژنیک است، یعنی منافذ پوست را مسدود میکند. اگر پوست چرب دارید یا مستعد جوش هستید، بهتر است از این دستور صرف نظر کنید.
✨ پیشنهاد مطالعه : راهنمای جامع و قدم به قدم مراقبت از پوست
ماسک خیار و آلوئه ورا
احتمالاً از آلوئه ورا برای تسکین پوست آفتابسوخته استفاده کردهاید. هیچ ماده طبیعی مثل آلوئه ورا پوست را التیام نمیبخشد.. میتوان از آن برای برای درمان خشکی پوستهای سالم استفاده کرد. بهعنوان یک مزیت اضافه، خیار موجود در این دستور خواص خنککنندگی و پاککنندگی بینظیری دارد.
نصف یک خیار را بهصورت ورقهای برش دهید. این برشها را در مخلوطکن بریزید تا آبکی شود. 2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را به خیارهایتان اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. حالا این خمیر را بهطور یکنواخت روی صورت خود ماساژ دهید. بعد از نیم ساعت، ماسک را با آب خنک بشویید و پوست خود را با یک حوله نرم خشک کنید.
پوست پوست شدن صورت گاهی در اثر هوای خشک یا آفتابسوختگی ایجاد میشود. مرطوبکننده و ماسکهای خانگی اغلب میتواند به بازیابی سلامت پوست کمک کند. در بعضی موارد، پوسته پوسته شدن نشانه یک بیماری پوستی یا مشکلات دیگر در بدن است و نیازمند درمانهای جدیتر خواهد بود. اگر پوست پوست شدن صورت شما به درمانهای خانگی پاسخ نمیدهد یا باعث ناراحتی شما میشود، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
برای خلاص شدن از شر پوسته پوستههای صورت خود، سری به محصولات مراقبت پوست خانومی بزنید!